Particulier tuinen

Uw tuinontwerp voor groot of klein, van bestaand tot nieuwbouw is bij ons in goede handen!

blok blauwHet ontwerp

Naar aanleiding van ons vrijblijvende gesprek maken wij een eerste tuinontwerp, voorstel voor de nieuwe aanleg van de tuin. Hierin proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met de besproken wensen en eisen. Het eerste ontwerp is inclusief een eerste inschatting van de kosten. Op deze manier geven wij u meteen een duidelijk beeld van het totaalproject.

 

blok blauw Projectvoorbereiding

Naar goedkeuring van het eerste ontwerp zullen aanpassingen worden verwerkt en werken wij het plan verder uit met een beplantingsplan, infra-verlichtingsplan en eventuele detailtekeningen en materiaalkeuzes. Met deze gegevens kunt u de eerste offertes aanvragen. Voor uitgebreide tuinontwerpen raden wij u aan een bestek te laten schrijven met uitgebreide werkomschrijving, dit geeft een eerlijk vergelijkbaar beeld van de op te vragen offertes.

 

blok blauwAanbesteding

Om de aanbesteding op de juiste wijze invulling te geven kunnen wij u ondersteunen met het vergelijken van de ingekomen offertes. Wij kennen veel bedrijven uit de regio en weten waar hun kracht zit en of zijn geschikt zijn voor uw project. Uiteraard laten wij de definitieve keuze aan u over.

 

blok blauwBegeleiding

Tijdens een project uitvoering zijn wij de contactpersoon voor de uitvoerende partij.  Wij ondersteunen, adviseren en controleren de werkzaamheden en beheren het budget of de offerte. Alleen voor ingrijpende problemen zullen wij met u in overleg gaan om zo tot het juiste resultaat te komen.

 

blok blauwNazorg

Uw tuin is klaar..mooi geworden…maar nu moeten u dit zo houden, natuurlijk kunt u de tuinman frequent laten langs komen! Toch is het belangrijk dat u zelf weet wat te doen en wanneer. Buiten Creatief kan u ten alle tijden adviseren wat te doen in de tuin aan onderhoud of snoeiwerk. Wij schrijven onderhoudsplannen per jaar of meerdere jaren om zo het beheer van uw tuin goed te laten verlopen.

Bloemen tuin
Kindvriendelijke tuin
Natuurlijke tuin

Aandachtspunten bij een tuinontwerp!

Combineer balans, rust en sfeer. 

Waar moeten we aan denken tijdens het ontwerp of aanleg van een tuin. Er komt veel bij kijken en is daarom ook belangrijk vooraf een goed plan te maken, ook al gaat de uitvoering in fases.

We zetten een aantal punten hieronder op een rij. Bent u van plan een tuin te laten aanleggen dan kunt u hier alvast over nadenken of informatie verzamelen.

  • Huidige situatie – Hoe is de huidige situatie van de tuin? Is de tuin bestaand, wat is de kwaliteit van de huidige grond? Zijn er planten die u wilt hergebruiken?. Bij een nieuw is ook kwaliteit van de aanwezige grond belangrijk, veel water, plassen in de tuin? de historie en het gebied zijn ook hier belangrijke factoren.
  • Ligging – Wat is de ligging van de tuin, veel zon, schaduw of wind? Waar willen we gaan zitten?
  • Extra elementen – Wat moet er in de tuin verwerkt worden, carport, tuinhuisje, afscheidingen. Denk hier vooraf goed over na.
  • Wat zijn uw wensen – Hoe wilt u het terras gaan gebruiken, wat wil je zeker creëren vijver? zwembad? en wat wil je niet? Maak een wensen en eisen lijstje.
  • Materiaal keuze – Het is belangrijk om duurzame materiaal te kiezen. Kies materiaal wat past bij u wensen en omgeving, natuurlijk adviseren wij u hier ook verder over.
  • Beplanting – Niet alle beplanting is geschikt, maak gewoon een lijst met planten die u mooi vindt, of wil hergebruiken. Buiten Creatief probeert deze zoveel mogelijk te gebruiken in het nieuwe plan.
  • Afwatering – Zorg voor een goede afwatering van hemelwater, grondwater, een natte tuin heeft jaren nodig te herstellen.
  • Verlichting en beregening Denk hier over na! Beiden zijn natuurlijk niet verplicht op te nemen. Toch raden wij aan de infra te verwerken zodat je later altijd nog kunt aansluiten.

blok blauw  Postadres

Postbus 259
5060 AG Oisterwijk
Nederland

blok blauw  Advies en tips

Werkwijze tuinontwerp
Partners en links
Tuinberichten

 

Logo2018_trans