Daktuinen

Ontdek de mogelijkheden tot metamorfose van uw daktuin!

blok blauwOntwerp

Bij het ontwerpen van een daktuin komen verschillende aspecten aan bod. Zo ook zullen verschillende partijen meekijken om aanleg van de daktuin goed te laten verlopen. Een goed ontwerp van een daktuin begint met onderzoek naar de belasting per m2 van het dak, de richtlijnen van de VVE en natuurlijk de wensen en eisen van onze opdrachtgever.

 

blok blauwAanleg van een daktuin

Alvorens te starten met de aanleg van een daktuin dient een grondige inspectie plaats te vinden van de huidige kwaliteit van het dak en afvoer van hemelwater. Uitgesloten moet worden dat er lekkage zijn of kunnen ontstaan. Daarnaast zal er met de gemeente en VVE afspraken moeten worden gemaakt over eventuele afsluiting van de straat, gebruik van liften en de veiligheid er omheen. Tijdens een aanleg periode is het raadzaam tijdelijk een dichte container te plaatsen voor opslag.

 

blok blauwHoe kunnen wij u helpen

Buiten Creatief kan u in het proces van onderzoek, ontwerp en het offertetraject begeleiden. Tijdens de uitvoering kunnen wij de uitvoerende partijen ondersteunen en controleren. Wij bieden de ondersteuning om uw project tot het juiste resultaat te brengen.

Daktuin Buiten Creatief
Daktuin den Bosch centrum

Aandachtpunten bij aanleg daktuin!

Aandachtspunten bij het ontwerp of aanleg van een daktuin!

Waar moeten we aan denken tijdens het ontwerp of aanleg van een daktuin. Er komt veel bij kijken en het is totaal anders dan het ontwerpen of aanleggen van een normale tuin rondom een huis of bedrijf.

We zetten een aantal punten hieronder op een rij. Bent u van plan een daktuin te laten aanleggen dan kunt u hier alvast over nadenken of informatie verzamelen.

 

  • Dakconstructie – Het is belangrijk te weten hoe het dak, ondergrond dakconstructie is gemaakt. Voldoet deze wel voor een daktuin? wat is de belasting per m2.
  • V.V.E. – Wat is er mogelijk binnen de Vereniging Van Eigenaren, wat zijn hun regels voor daktuinen.
  • Huidige kwaliteit dak – Onderzoek de kwaliteit van het huidige dakleer? wat is de leeftijd hiervan? wat is de kwaliteit van de waterafvoer van het dak?
  • Wat zijn uw wensen – Hoe wilt u het terras gaan gebruiken, wat wil je zeker creëren, en wil je niet? Maak een wensen en eisen lijstje.
  • Materiaal keuze – Het is belangrijk om duurzame en licht materiaal te kiezen. Daarnaast zal je ook rekening moeten houden met dikte van het materiaal (bv tegels).
  • Beplanting – Niet alle beplanting is geschikt, vaak is het op een daktuin koud, meer wind en natuurlijk staat de beplanting in bloembakken wat een andere voedingsbodem heeft. Kies beplanting met een fijne wortelstructuur en voorkomt wortel groen aan dakleer of bij afvoeren.
  • Onderhoud – Hou rekening met het toekomstige onderhoud. Als er veel groen komt dat regelmatig moet worden gesnoeid zal er wel een mogelijkheid moeten zijn om dit af te voeren.
  • Afwatering – Het is belangrijk een goede afwatering te behouden na aanleg van de daktuin. Behoud voldoende ruimte voor afwatering, hou afvoeren vrij en voorkom verstopping van afvoeren met blad, grond etc.

blok blauw  Postadres

Postbus 259
5060 AG Oisterwijk
Nederland

blok blauw  Advies en tips

Werkwijze tuinontwerp
Partners en links
Tuinberichten

 

Logo2018_trans