Bedrijfstuinen

Uw buitenruimte als visitekaartje van uw bedrijf!

blok blauwInventarisatie

Bij het ontwerpen van een bedrijfstuin is een inrichtingsplan en inventarisatie  een belangrijk onderdeel. Wat wordt het gebruik van het groen, hoeveel parkeergelegenheid, brandweer toegang bij calamiteiten zijn een aantal onderwerpen die vooraf moeten worden besproken.

 

blok blauwOntwerp

Het ontwerp bestaat uit de inrichting van de totale buitenruimte, logistieke routes en inrichting van tuinstroken, het verdelen van X aantal parkeerplaatsen. Iedere ruimte geven wij invulling naar gelang de functie, behoefte en wensen. Wij creëren zitgelegenheid voor werknemers, bezoeker om te lunchen of wandelpaden indien voldoende ruimte aanwezig.

 

blok blauwAanleg van een bedrijfstuin

Voorafgaand en tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan Buiten Creatief u ondersteunen bij de aanleg van een bedrijfstuin. Wij adviseren, begeleiden en sturen alle betrokken bedrijven aan. Tijdens deze processen zien wij toe op de begroting en voorkomen budget overschrijving.

Buitenplaats Tesla Nederland
Binnentuin bij Nedan zoetwaren

Aandachtpunten bij een bedrijfstuin!

Maak een duidelijke inventarisatie van alle noodzakelijke eisen en wensen!

Voor het inrichten van een bedrijfstuin moet je vooraf de nodige inventariseren om zo tot een duidelijk en verantwoord ontwerp te komen. Daarnaast zal het beheer ook een rol spelen in de keuze die gemaakt worden in het ontwerp.

Wij zetten een aantal punten hieronder op een rij. Bent u van plan een nieuwe bedrijfstuin aan te leggen of uw oude te renoveren, lees onderstaande punten  aandachtig door.

  • Maak een inventarisatie – inventariseer het gebruik van alle ruimte, moet de tuin zitplaats voorzien, welke elementen moeten worden verwerkt, bv fietsenstalling. Welke voorziening zijn op het terrein aanwezig en hoe kunnen deze worden verwerkt of weggewerkt?
  • Voorzieningen – Welke voorzieningen moeten worden verwerkt, parkeerplaatsen, laad/losplaatsen, verlichting, afwatering en misschien wel een beregening voor het groen. Bepaal vroegtijdig zodat bij nieuwbouw rekening kan worden gehouden met alle voorbereidingen.
  • Overige wensen/eisen – Schrijf alle punten op die wenselijk zijn in het tuinontwerp, wij zullen ernaar streven zoveel mogelijk te verwerken in dien mogelijk.
  • Materiaal keuzes – Onderhoudsvriendelijk, duurzaam en geschikt voor intensief verkeer zijn belangrijk argumenten bij de materiaal keuzes.
  • Aanplant – De keuze van beplanting is belangrijk voor het beheer en uitstraling van de tuin. Maak gebruik van bodembedekkers of breed uitgroeiende beplanting om zo het maandelijkse onderhoud te vermijden. Bekijk het beheer niet alleen op korte termijn maar zeker op lange, eerste 2 jaar zal de tuin niet hard groeien waardoor snoeiwerk nog beperkt is. Kies zoveel mogelijk beplanting die op natuurlijk wijze kunnen groeien.
  • Planning – Op nieuwbouw projecten van bedrijven zij een groot aantal  partijen betrokken bij de uitvoering. Inventariseer vooraf welke wensen de partijen betreffende het groenontwerp hebben. Zo ook wat betref de planning is het belangrijk vooraf datum, periodes te bepalen. Dit door de beperkte plant periodes.

blok blauw  Postadres

Postbus 259
5060 AG Oisterwijk
Nederland

blok blauw  Advies en tips

Werkwijze tuinontwerp
Partners en links
Tuinberichten

 

Logo2018_trans